Header Ads

Borang permohonan daftar E-Kasih Jabatan Kebajikan Masyarakat online


e kasih

Borang permohonan daftar E-Kasih Jabatan Kebajikan Masyarakat online. E-Kasih merupakan bantuan untuk tolong keluarga miskin dan basmi kemiskinan tegar dinegara ini. eKasih merupakan Bank Data Kemiskinan Nasional yang mengandungi maklumat mengenai kemiskinan bermula dari profil individu, program/bantuan yang diterima oleh Ketua Isi Rumah (KIR) dan Ahli Isi Rumah (AIR) daripada agensi pemberi bantuan sehinggalah kepada permohonan bantuan dan pemantauan keberkesanan program/bantuan yang diterima.

Borang Daftar E-Kasih/ Borang Lapor Kemiskinan
Sekiranya tuan/puan mempunyai apa-apa maklumat berkaitan kemiskinan, sila masukkan maklumat tersebut untuk semakan oleh Unit Penyelarasan Pelaksanaan, Jabatan Perdana Menteri.

sila layari atau klik borang Pendaftaran e-kASIH

Semakan Pendaftaran E-Kasih


Sumber: Borang Daftar E-Kasih Jabatan Kebajikan Masyarakat Online | melvister.com 

5 comments:

 1. Bagaimanakah cara nya untuk saya mendaftar di E-Kasih Jabatan Kebajikan Masyarat sebagai ahli bahru

  ReplyDelete
 2. Dimana kah borang pendaftar E-Kasih boleh didapati untuk pendaftar baru

  ReplyDelete
 3. bagaimana saya nak daftar secara online?

  ReplyDelete
 4. Borang Daftar E-Kasih Menerusi Kaunter/ Manual

  1. Individu yang ingin mendaftar ekasih boleh merujuk kepada Pejabat Daerah atau Jabatan Pembangunan Persekutuan/Pejabat Pembangunan Persekutuan (JPP/PPPN), Focus Group Negeri atau Focus Group Daerah.

  2. Bagi agensi di peringkat negeri, borang pendaftaran eKasih boleh dipohon melalui Jabatan Pembangunan Persekutuan/Pejabat Pembangunan Negeri (JPP/PPPN), manakala agensi diperingkat persekutuan, boleh memohon terus dengan Ibu Pejabat ICU JPM.  Sumber: Borang Daftar E-Kasih Jabatan Kebajikan Masyarakat Online

  ReplyDelete